26 Aralık 2008 Cuma

Reset - Seha Can Röportajı

Yasemin Mori'nin okuldan arkadaşı ve albüm kartonetinin yaratıcısı, Mori gibi müziğin peşinden giden Seha Can'ın Reset Magazine verdiği röportajdan Mori'yle ilgili bir bölüm:

...

Reset: Yasemin Mori ile tanışıklığın nereden geliyor? İyi bir müzisyen olduğun kadar iyi bir tasarımcısın Mori’nin albüm kartonetinden gördüğümüz üzere? Kartonet üzerinde çalışma fikri kimden çıktı? Özel bir rica mı yoksa sen mi istedin?

Seha Can: Yasemin Ankara’dan arkadaşım. O Bilkent’te öğrenciyken ben de mastera girmiştim ve onun asistanı olmuştum. Aslında grafik tasarımını onun kadar biliyordum ve ne öğrendiysem de o bir senede öğrendim. Albümünün her şeyi hazır olduğu, bir tek tasarımı kaldığı bir noktada beni aradı yardımcı olmam için. Yasemin’in çok kendine has bir illüstratör yanı var. Bence çok da güzel. Ama bir sebepten zaman içinde kendi yaptığı şeylere yabancılaşmaya başladı. Bir süre onun yaptığı şeyleri malzeme yaparak kapak üzerinde çalıştık ama bir yere varamadık. Bir sabah üzerinde çalışırken şu anki kapak ortaya çıktı, Yasemin görsün diye yatarken bilgisayarı açık bırakmıştım. Ve tahmin ettiğim gibi sabah görünce çok sevdi. Haftalarca başka bir şey üzerinde çalıştıktan sonra iki gün içinde bitirdik.

...


Reset: “Gösterir de Vermem” tek bir kadına veyahut tek bir tip kadına yazılmış bir şarkı mı? Yoksa tüm dişi cinsine genellenebilecek kadar umutsuz mu sence durum?

Seha Can: O şarkı Yasemin’in albümü için yazdığım bir şarkıydı. Çok sevmişti fakat nakaratındaki sokak ağzından çok hoşlanmadı. Çok da doğal. Bir kızın ağzından yazılmış bir şarkı ama ben söylemeye devam ediyorum (gülüşmeler). Cinselliğin ilişkilerde bir koz haline gelmesi ile ilgili. Hala da birçok insan için çözümsüz bir durum. Gerçi benim çevremde çok tanık olduğum bir şey değil, ben daha çok her türlü edepsizliği yaptıktan sonra bir anda azizeleşen insanlar tanıdım.

...

Röportajın tamamı için: Reset

Bu şarkı yüxexes'de de konuşuldu merak edenler Myspace.com/SehaCan adresinden dinleyebilir.

24 Aralık 2008 Çarşamba

Yasemin Mori ilk kez Yüxexes’te

2008’in en güzel sürprizlerinden Yasemin Mori ilk kez Yüxexes’te. Canlı canlı Yasemin Mori şarkıları, ar-ge, ajanda ve müziğe dair her şey. Güven Erkin Erkal ve İmge Celepçi ile Yüxexes 24 Aralık Çarşamba 22:00’de Dream tv’de.





Kaçıranlar için tekrarı pazar 22.00-23.45 arası Dream Tv'de

21 Aralık 2008 Pazar

Balans Jolly Joker

Yasemin Mori - Jolly Joker Balans - Jack Daniel's Music Rock Program Lansman - Can Su BoğuşluBu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Jack Daniel’s Rock Yarışması’nın lansmanı Jolly Joker Balans’ta yapıldı. Gecede Yasemin Mori sahneye çıktı.

"Gerçek Müzikle Kendini Gerçekleştir" sloganı ile düzenlenen gecede sahne alan ve kendisi bir yarışma çıkışlı olmamasına rağmen, profesyonel yapıldığı ve kaliteli müziğin peşinde olunulduğu sürece bu tarz organizasyonları desteklediğini söyleyen Yasemin Mori:"Kendi müziğini üreten her amatör müzisyene böyle imkanlar sunulduğu sürece profesyonel müzik yaşamına geçip başarılı olmaması için hiç bir neden yok. Müzik hayatınızın en önemli parçası ise, başka şansınız yoktur zaten kendinizi ancak müzikle anlatabilirsiniz. O yüzden cesur olmak ve bu tarz fırsatları doğru değerlendirmek gerekir." diyor



Konser Fotoğrafları:

Yasemin Mori - Jolly Joker Balans - Jack Daniel's Music Rock Program Lansman - Can Su BoğuşluYasemin Mori - Jolly Joker Balans - Jack Daniel's Music Rock Program Lansman - Can Su BoğuşluYasemin Mori - Jolly Joker Balans - Jack Daniel's Music Rock Program Lansman - Can Su Boğuşlu Yasemin Mori - Jolly Joker Balans - Jack Daniel's Music Rock Program Lansman - Can Su BoğuşluYasemin Mori - Jolly Joker Balans - Jack Daniel's Music Rock Program Lansman - Can Su BoğuşluYasemin Mori - Jolly Joker Balans - Jack Daniel's Music Rock Program Lansman - Can Su BoğuşluYasemin Mori - Jolly Joker Balans - Jack Daniel's Music Rock Program Lansman - Can Su Boğuşlu
Yasemin Mori - Jolly Joker Balans - Jack Daniel's Music Rock Program Lansman - Can Su BoğuşluYasemin Mori - Jolly Joker Balans - Jack Daniel's Music Rock Program Lansman - Can Su Boğuşlu



Fotoğraflar: Can Su Boğuşlu

8 Aralık 2008 Pazartesi

Jack Daniel's Music Rock Program

Rock müziğe yeni isimler kazandırmayı amaçlayan 'Jack Daniel's Rock Yarışması'na 20 Aralık gecesi açılış töreniyle start verilecek. Gecede Yasemin Mori de sahne alacak.

20 Aralık Cumartesi günü Jolly Joker Balans'ta düzenlenecek gecede sunuculuğu Aylin Aslım yapacak.






Tarih : 20.12.2008 21:00:00
Mekan : Balans Jolly Joker
Bilet Fiyatı: 23,50 YTL

PROGRAM:
20:00 Jack Daniels Lansman & Kokteyl
21:00 Post ( Jack Daniels 2008 1.si)
21:45 Yasemin Mori
00:00 Mayday

- 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.
- Oturma düzeni yoktur.
- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.

BiletİX