15 Ocak 2014 Çarşamba

Sanat Objesi Olarak Sanatçı

Türkiye’den 56 sanatçının gönüllü olarak yer aldığı ‘Sanat Objesi Olarak Sanatçı’ sergisi, Pera Palas’ta yapılan açılışın ardından, 17 Ocak Cuma günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Sanat Galerisi’nde ziyarete açılacak. Sergide ünlü sanatçıların 42 ünlü ressamın eserini canlandırdığı pozları yer alıyor.

Proje, sanat dalında öğrencilerin eğitim almasına aracı olacak. Katılımcılar, Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağış yaparak sergide yer alan fotoğraflara sahip olabilecek. 

Tamamlanması 3 yılı bulan proje kapsamında her alandan sanatçı ve yazara çağrı yapıldı. Çekimler, Bodrum ve İstanbul’daki özel stüdyolarda, profesyonel bir ekiple gerçekleştirildi. Eserlerin ve reprodüksiyonlarının anlatıldığı bir de katalog hazırlandı.

Sergide yer alan fotoğraflarda, pek çok Türk sanatçı ve yazar ünlü eserlere hayat veriyor.

Dali’nin kız kardeşi olarak Hülya Koçyiğit, Kurzwell’in ‘Sarı Elbiseli Kadın’ı olarak Ahu Türkpençe, Max Beckmann’ın otoportresi olarak Haldun Dormen,
Vermeer’ın ‘İnci Küpeli Kız’ı olarak Yasemin Mori,
Sargent’in ‘Okuyan Adam’ı olarak Cem Davran, Goya’nın ‘Satürn’ü olarak Hayko Cepkin, Kees von Dongen’in ‘Gelincik’i olarak Pelin Batu, Max Beckmann’ın tablosundaki karakterler olarak ise Gripin projeye destek veren sanatçılar arasında yer alıyor.


Dizini Bükmüş Oturan Kadın  (Egon Schiele) - Ceylan Ertem

Satürn (Goya) - Hayko Cepkin

Küratör: Nilgün Yüksel 
Fotoğraf sanatçısı: Niko Guido

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder