13 Eylül 2008 Cumartesi

Zırdeli

Yasemin Mori'nin Roll Degi röpörtajında söylediği küçük bir ayrıntı Ek$i Sözlük'te okuduğum bir enrty den sonra dikkatimi çekti ve küçük bir araştırma yaptım ve çok hoş bir bilgi edindim.

Yasemin Mori röpörtajda ne demişti:

Seyredip de unutamadığın konserler neler?
Patti Smith konserinden çok etkilenmiştim, Patti Smith sevmemek ne mümkün! Kings of Convenience konserinde de ağladığımı hatırlıyorum. Yanımda da bir arkadaşım oturuyordu, onun da gözleri doldu. Biz halliydik o konserde, gerçekten yoğun yaşadık. Rahatlamak için dans etmem gerekiyordu, kendimi sahneye atıp dansettim.

:) Altı çizili yere dikkat.

Şimdi Kings of Convenience'in Türiye'ye ne zaman geldiğini anımsayalım:


12. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında ülkemize gelmiş ve Ses Tiyatrosunda bir konser vermişlerdi. Bkz.6 Temmuz 2005 Kings Of Convenience Konseri.

O konsere giden kişilerin enrtylerini okurken sahneye atlayan dans eden ve orkestra çukurunu kapatılmak için koyulan ahşap panelleri deşen :) bir kızın varlığı anlatılıyor.

Bu zırdeli kız kim acaba?

Yine birkaç entry inceleyelim:

(bkz: yasemin) *
(bewitched, 07.07.2005 00:17 ~ 00:19)

***
ses tiyatrosunun aşırı sıcagı da olmasa tam anlamıyla kusursuz olabilicek bi konserdi.kısa samimi ve güzeldi. i d rather dance with you sırasında sahneye çıkıp mikrofona saldıran erlend oye ile dans eden yasemin adlı kızımızda 15 dakikalıgına meşhur oldu.
(yourstruly, 07.07.2005 00:26)
***
sık rastlanmaz bu kadar güzel bir ortam yaratan ve bu kadar güzel şarkılar yazan bir gruba. bir de tabii ki (bkz: yasemori)
(iyikemik, 09.07.2005 02:56)
***
coğrafya kaderdir. adamların yaşadıkları toprağın dinginliği müziklerine akmış gitmiş. gözümle görmesem bu kadar inanamazdım.ha bi de konserin hemen akabinde öğrendik ki gecenin ahşap doğrama deşen yıldızı yasemin kardeşimiz jazz vokalistliğiyle iştigal ediyomuş.
(erasmus, 07.07.2005 10:22)
***
Bir de konsere giden birinin bir forumdaki yorumu:

Öncelikle abiler isimleri gibiler, kafalar çok rahat, dinginler, poz kesmiyorlar. Sadece ikisi çıktı sahneye, hatta Eirik sandalet giyiyordu (gözlüksüz olan Karate Kid dedikleri) bir de konser sonunda biste ‘I’d Rather Dance With You’ sırasında sanırım göz teması sebebiyle Yasemin isminde şirince bir hanım kızımız atladı sahneye şarkıyı söyleyip pek güzel dans etti, alkışladık.
(mightyzizou) on 7 Jul 2005 - 18:45:06

Ee Yasemin'de boşuna söylememiş:
esas söylediğim bak ben zır deliyim!.. :):)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder