18 Temmuz 2008 Cuma

Cosmo Girl Röpörtajı


' Aslında Bir Konu Var' adlı parçayla bir anda dikkatleri üzerine çeken Yasemin Mori 'Hayvanlar' adlı yeni albümüyle yaz aylarında düşündürecek. Bu albüm iç güdülerle ve doğayla müthiş bir uyum içerisinde olanlara işaret ediyor!



Şarkıdaki gibi biriyim işte. Bir şey dikkatimi çeker, sonra o şeyi anlamaya çalışırım.
Altından bakarım, üstünden bakarım, sorular sorarım, dokunurum, hissederim...

'Aslında bir konu var' şarkısının yanı sıra, klibin de çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.

Albümün ismi 'Hayvanlar'. İç güdülere ve doğayla müthiş bir uyum içerisinde olanlara işaret ediyor.Bu şarkıları yazdığım sırada, bir yanım doğal yaşam alanımızdan koparılmış olduğumuz duygusunu fazlasıyla hissediyordu.Diğer yanımsa insanların ürettiği gerçeklikten kopmak istemiyordu, bu gerçeğe tanıklık etmek istiyordu.işte bunlar albüm oldular.

Bir süre İstanbul'da yaşayım, sonra İtalya'da okumaya devam etmek gibi bir niyetim vardı ama İstanbul'da kaldıkça burada olmak istediğimi fark ettim.İstanbul sanatla uğraşanlar için çok önemli bir yer gibi geliyor bana.İki kıtayı birleştirmesini düşünmek bile garip.burası bir şeyler üretmek için insanı zorluyor.

Sanatla ilgili bir bölümde okumanın insan bakış açısını genişletmesine yardım ediyor.Verilen tüm projeler zihninize çekilen ya da sizin çektiğiniz setleri kaldırmaya, yıkmaya yönelik olduğundan, özgürleşmek gibi bir derdiniz varsa size bir yol açabiliyor.

Kesinlikle doğallıktan yanayım ilk insanlara özenen biri başka neden yana olabilir ki zaten? :)

Temmuz 2008 CosmoGirL!

Dergi capture yine erik ten ;) bloga en çok hatta 'tek' destek olan kişi teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder